<!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>
50 gram jäst
25-50 gram margarin
5 dl mjölk eller vatten
1 ägg (kan hoppas över)
1 dl vetegroddar
2 tsk salt
1 msk socker
ca 15 dl vetemjöl
ägg till pensling och sesamfrö att strö över
Smält margarinet och häll i mjölken. Värm vätskan till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och slå över vätskan. Rör tills jästen har ”smält” och ha sen i resten, men vänta lite med mjölet. Blanda allt väl och blanda sen i mjölet, glömt inte att spara lite till utbaket.
Jäs i 15-20 minuter.
Gör 30 runda bollar av degen och lägg dom i tillsammans i en långpanna 5×6. Jäs i 25-30 minuter, pensla bollarna med ägg och strö över sesamfröna. Skicka sen in i ugnen i 225 grader och ungefär 15 minuter.