Tidigare tankar

somewhere over the Rainbow…

Åh, idag när pappa hämtade mej och Sara efter jobbet så såg vi en stor och klart skinande regnbåge. Det följde med oss nästan ända hem. Så vacker.
När jag satt där i bilen så kom jag att tänka på vad det står i Bibeln om regnbågen.

Gud utser Noa till att bygga arken och ta in två djur, ett av varje kön osv. Den historien kan vi. Men efteråt är Gud lite ångerfull och lovar Noa att h@n aldrig kommer göra det igen. Gud ser oss även ett tecken för det förbundet som han sluter med Noa.

Gud sade: ”Detta är tecknet för det förbund jag instiftar mellan mig och er och alla levande varelser ni har med er, för alla kommande släktled: min båge ställer jag bland molnen. Den skall vara tecknet för förbundet mellan mig och jorden. När jag hopar moln över jorden och bågen blir synlig bland molnen, då skall jag tänka på mitt förbund, förbundet mellan mig och er och alla levande varelser av alla slag, och aldrig mer skall vattnet bli till en flod som utplånar alla varelser. När bågen står bland molnen skall jag se den och tänka på det eviga förbundet mellan Gud och alla levande varelser av alla slag på jorden.”
1 mos 9:12-16

Då fick jag till och med in ett dagens bibelord, det var längesen. Fast det var mer dagens bibelställe ;)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>