Tidigare tankar

Lycka är inte ett tillstånd utan korta små ögonblick

Mormor har två bonader som hänger över soffan i mormor och morfars kök. På ena står det Lycka är inte ett tillstånd utan korta små ögonblick. Jag har länge gått och tänkt på den frasen, och för mej så stämmer den så väl. Min syssling (eller tremänning som vi säger ”hemma”) Gabriel sa en gång att han inte gillade den. Han ansåg att vi var lite lyckliga hela tiden…
Men jag håller inte riktigt med har jag kommit fram till.
Jag gillar det Alfons Åbergs farmor säger när Alfons och hans pappa har jättetråkigt. Det har precis varit julafton och visst känner man igen sej när det beskrivs hur tråkigt det är när julklapparna är öppnade, lekta med och man inte tycker det är lika spännande längre. Man befinner sej i någon form av antiklimax för just julen är så fylld av förväntningar och när allt är över så känner iaf jag, jaha, blev det inget mer???
Men då sitter iaf Alfons och hans pappa och fantiserar om hur roligt det skulle vara om det var jul varje dag! Det låter ju jättebra!
Tills kloka farmor påpekar att om man inte har tråkigt ibland så uppskattar man inte de stunderna som man har roligt, för man har inget att jämföra med. Så ser jag på lycka. Om man är lycklig hela tiden så känner man sej ju inte lycklig, för man har inga jobbiga och svåra stunder att jämföra med.

Jag har senaste veckorna haft det lite jobbigt. Det mesta sitter i huvudet bara, men tro mej, det kan vara minst lika jobbigt!
I torsdags var det utgång som gällde och det skulle förfestas bland annat i ”Lägenheten”. Jag kunde inte följa med ut för Karin och Isac skulle komma, men jag följde med till Ryd och hälsade på folket innan jag åkte till Resecentrum för att plocka upp dom, och det var det bästa som jag gjort på länge!
Det känns så underbart att ha härliga vänner som gör att jag mår bra! :D
När jag gick till bussen så regnade det så klart, men det gjorde ingenting för regnet var så vackert! Och livet var så underbart! Jag älskar när jag mår så bra och när jag är lycklig, egentligen helt utan anledning…

Musik är ju livet, iaf mitt liv… Tack vare systeryster har jag lyssnat extremt mycket på följande låt:

YouTube Preview Image

Hela världen är så underbar på bussen in till stan
Hela världen är så underbar

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>