Tidigare tankar

Seminarium

Idag så har vi haft seminarium kring Ps 22. Inför seminariet så kändes det så där men nu efteråt så är jag helt… ja, hur ska jag beskriva det… begeistrad. När vi på lektionen pratade om texttolkning och översättningar och allt som hör till så blev jag så intresserad. Jag läste mer i mina översättningar jag hittade och kände mej så glad :)
Så jag har kommit framtill att om jag inte blir präst så blir jag nog exeget!
Efter seminariet tog jag en långfika med Cecilia från Sjövik. Vi pratade massor om allt möjligt! Jag älskar sånna samtal. Cecilia fick till och med en uppenbarelse under tiden, så jag måste säga att det var riktigt lyckat ;)

När jag kom hem satte jag mej och kollade vad olika biblar kostade på nätet. Jag kan ju säga att testamenten på ursprungsspråken inte är direkt billiga någonstans. Och jag som ska läsa båda :S
Men jag tänker inte byta kurs bara för att litteraturen är dyr, jag ska göra det jag vill oavsett. Jag får skaffa mej ett extra knäck!

Sen åkte jag in till stan för att leta gamla biblar. Jag skaffade en med 1917 års bibelöversättning och Handbok till Livet NT-delen. Det känns roligt att ha lite biblar att jämföra med… Nej vadå, jag är inte miljöskadad redan. Inser ni hur det kommer bli när jag läser språken?!?!?!

Nu ska jag sätta mej och läsa in det som ska läsas tills måndagens föreläsning!
Fridens!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>