Tidigare tankar

Mera bibelord

Okej, jag vet att det kanske blir lite mycket från Bibeln just nu men hallå, jag läser bibelvetenskap för tillfället, stå ut!

Så kom de till ett ställe som heter Getsemane, och han sade till lärjungarna ”Sitt kvar här, medan jag ber.” Men han tog med sig Petrus och, Jakob och Johannes.
Bävan och ångest kom över honom, och han sade till dem: ”Min själv är bedrövad ända till döds. Stanna här och vaka.”
Han gick lite längre bort, föll ner på marken och bad att få slippa denna stund, om det var möjligt. Han sade: ”Abba! Fader! För dig är allting möjligt. Tag denna bägare från mig. Men inte som jag vill, utan som du vill.”
När han kom tillbaka fann han att de som, och han sade till Petrus: ”Simon, sover du? Orkade du inte hålla dig vaken en enda timme? Vaka, och be att ni inte utsätts för prövning. Anden vill, men kroppen är svag.”
Så gick han bort igen och bad med samma ord. När han kom tillbaka fann han igen att de sov; de visste inte vad de skulle svara.
För tredje gången kom han tillbaka, och då sade han: ”Ja, ni sover och vilar er! Det räcker nu. Stunden är inne. Människosonen skall överlämnas i syndarnas händer. Stig upp, låt oss gå. Här kommer han som skall förråda mig.”

Markus 14:32-42

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>