Tidigare tankar

Lund

Ja, då har jag varit i Lund med. En väldigt fin stad. Jag som älskar gamla hus och byggnader är ju ganska lycklig :P
Sen har jag fått umgås massor med Steffen, och det var längesen! Midsommar om jag inte missminner mej helt. Det är även skönt att få en paus från livet i Linköping med. Jag älskar mitt liv där och jag älskar min syster, men ibland måste man åka bort och få sakna allt lite för att verkligen uppskatta det :)

I veckan så har det varit väldigt mycket film på tapeten faktiskt. Allt inleddes på måndan då Kårrullen visade ”Frozen river”, riktigt bra tyckte jag. På onsdan så hände jag med ett gäng kårrullare som skulle på ”New Moon”, del 2 i ”The Twilight-saga” om någon har missat det :P
Och idag så var jag på ”Luftslottet som sprängdes”, del 3 (och sista med om jag inte är helt ute och cyklar) i Milleniumserien. Alla filmer har varit riktigt bra. Ska kanske se om ”New Moon” när jag är på ett annat humör än i onsdags ;)
Sen har styret i Kårrullen gjort urvalet för vårens filmer, 16 stycken blev det totalt och jag är väldigt nöjd över resultatet. En salig blandning, som sej bör tycker jag.

Jag har i allt detta filmande funderat endel över vilka filmer som man ska ha sett. JAg har kommit fram till några starka kandidater, nr 1 Sagan om Ringen-trilogin. Den ska man bara ha sett. Även om man kanske inte är så förtjust i Tolkien och allt så ska man ha sett filmerna, det är en del av min generation helt enkelt! Samma sak med Harry Potter-filmerna, i och för sej så ska man gärna ha läst böckerna med. Matrix är en annan serie som också är något som min generation lämnar efter sig och är något som man ska ha sett.
En om är bara en film är Guds stad. Den är så underbar! Sin city tycker jag också man ska ha sett. Älskar kameravinklarna i den filmen riktigt mycket. Älskar att de har behållit serie-rutorna så att säga ;)

Okej, hur blev min lista nu då?
Sagan om ringen-trilogin
Harry Potter-filmerna
Matrix
Guds stad
Sin city

Ja det får räcka så länge. Jag ska fundera på det några varv till, jag kommer säkert på flera.
God kväll gott folk!

1 comment to Lund

  • Steffen

    Helgen efter midsommar, om inte jag minns fel… Då hämtade du nämligen dina andra grejer i T-holm och vi sågs någon minut innan ni körde därifrån. Men i alla fall: Länge sedan var det ju. :-D

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>